Over mij

Wie

Hallo, mijn naam is Piet Korfmaker. Ik ben in 2016 de opleiding applicatie en media ontwikkeling gestart op ROC de Friese Poort in Sneek. Voordat ik startte had ik eigenlijk nog geen ervaring met programmeren. Toen ik op school begon had ik wel veel moeite met de vakken. Maar uiteindelijk in het derde jaar heb ik mijn passie gevonden.

Game Development

Voordat ik op stage kon moest ik een project bedenken, en ik had besloten om een game te maken. Ik ad een vriend die game development studeerd en die wou mij wel helpen. Dus toen heb ik mijn eerste project gestart waar ik thuis tot laat in de avond voor door bleef werken.

Eindstage

Omdat het project zo goed ging kon ik op stage. En daar ben ik nu. Bij dit bedrijf moet ik Laravel gebruiken. Ik heb echter nog nooit Laravel gebruikt. Om het te leren ben heb ik de site ontwikkeld waar u nu naar zit te kijken. Ik heb op de backend allemaal tools gemaakt die ervoor zorgen dat alle projecten kunnen worden laten zien. Ook kan ik projecten en skills toevoegen, aanpassen en verwijderen.

School

En de dingen die ik er heb gedaan

Inleiding

In 2016 ben ik mijn studie applicatie -en media ontwikkeling gestard aan de roc friesepoort in sneek. Dit is een studie van 3 jaar. Van deze 3 jaar is ongeveer 1 jaar stage. Het begin van klas 2 en het einde van klas 3.

Klas 1

In het eerste jaar begin je met het leren van php. Na een half jaar kregen we les in c# en java erbij. Met die laatste 2 had ik de eerste 2 jaren veel moeite mee. We hadden ook les in frontend. Dit was grotendeels HTML CSS.

Klas 2

In klas 2 zijn we na stage begonnen met projecten doen. Dus in plaats van dat we les kregen gingen we bezig met een projec van een opdrachhtgever. In mijn geval moest ik een site maken voor een bed & breakfast. Dit hebben we afgekregen maar is nooit in gebruik genomen door de mensen. Naast dit hadden we nog wel les in c#. We hadden ook een keuzedeel. Ik had gekozen voor ondernemerschap. Dit hield in dat ik dingen moest uitzoeken en mijn research in een document zetten.

Klas 3

Dit jaar hebben we weer c# gehad en ik begon het eindelijk een beetje te begrijpen, helaas kon ik mijn project niet in C# doen. Ik moest namelijk in php een kalender scherm maken (Een pagina die je agenda door leest en kijkt of het lokala vrij is) Dit is mij toen helemaal niet gelukt. En dit heb ik aangegeven bij de leraren en toen zijn wij akkoord gegaan dat ik een halfjaar langer op school zou blijven en dan pas op stage zou gaan.

Het extra halfjaar

In het laatste half heb ik gevraagd of ik ook een applicatie met een vriend kon maken buiten de school, en dat mocht. Ik had namelijk het plan om een game te maken met Unity en C#. En ik heb een vriend die daar les in heeft en hij wou wel helpen. In die tijd heb ik een game game gamaakt en heel veel van Unity en C# geleerd.

Stage

En wat ik er heb gedaan

Inleiding

In het begin van klas 2 ben ik op stage gegaan, dit is een stage van een half jaar. De helft van die stage perioden heb ik bij ZWF-ontwerp gehad en de ander helft bij HawarIT. In klas 3 heb ik eindstage, daar ben ik nu mee bezig. Dit heb ik bij bnt onderwijs.

ZWF-ontwerp

Het eerste deel van de stage was bij ZWF-ontwerp in bolsward, het is een bedrijf dat zich voor het grootste deel focust op het bestikkeren van auto's, maar ze doen ook voor een deel websites bouwen. Dit is waar ik ook mee bezig moest. Voor het grootste deel van mijn tijd moest ik wordpress sites aanpassen of dingen uitzoeken over beplaalde wordpress thema's. Ik heb mij hier niet zo nara mijn zin gehad omdat ik niet het gevoel had dat ze mij nodig hadden.

HawarIT

Bij HawarIT heb ik wel heel leuk gehad, dit is een bedrijf dat kaarten maakt voor schiphol. Hier moest een klasgenoot die er toen al een halve stage zat helpen met het bouwen van een applicatie die een file kan converten. Volgensmij heb ik er niet heel veel aan gedaan maar ik heb er wel veel door geleerd.

bnt onderwijs

De stage bij bnt onderwijs moet ik nog afronden, maar het is nu al mijn favoriete stage bedrijf. Het bedrijf is meer gefocust op het helpen van scholen om beter te worden. Ik ben nog niet begonnen met mijn uiteindelijke project maar ik weet al wel voor een groot deel wat het is. Ik moet een enquete programma maken waar al bestaande enquetes in zijn gemaakt. Men moet ook een eigen enquete moeten maken door vooraf gemaakte enquetes aanelkaar te zetten. Dit moet ik doen in Laravel. Om dit te leren heb ik de opdracht gekregen om een portfolio site te maken met allemaal functionaliteiten op de achtergrond. En dat is deze site!